Hop til indhold

Måske er vi faktisk klar til byudvikling

21. marts 2011

I 1970’erne satte en overborgmester sig for at rydde op i spekulationsbyggeriet fra slutningen af det 19.århundrede/starten af det 20 århundrede. Ud skulle 3.baggård og lejligheder med ringe isolering minusbad og deletoilet på trappen.
Ud røg baggårdsbyggeriet – og en forarmelse de, der selv har været en ‘ægte’ del af den type boliger, ikke længes tilbage efter. Men ind kom….ikke så meget. Tarveligt nyt spekulationsbyggeri, intet liv mellem husene andet end en anden form for forarmelse – nu ikke rigtig til at forklare sig fra.
Ind kom også en gru for moderne arkitektur – hvis det var, hvad det ville bringe, så var det bare om at holde fingrene fra fadet. Byfornyelsen tog smag af denne skræk for hvad der ville ske, hvis man slap arkitekterne løs.
I stedet valgte man superhundedyre renoveringer af eksisterende byggeri – flot og alt for at undgå at skulle bygge forfra. Det tog rigtig lang tid før man kom sig over forskrækkelsen – måske også noget tid før man fandt de gode eksempler på vellykket sammenhængende by-bebyggelse.

Byudvikling i 1.klasse og så midt i København. Lundgaard og Tranberg og SLA Landskab

Derfor er det ekstra meget værd at notere, at der nu er bygget flere kvarterer og planlægges endnu flere. Vi tør simpelt hen igen tro på at nyt kan være godt, attraktivt, hyggeligt, smukt – det sted man gerne vil bo.
Og når det så er sagt er det så også nu vi skal insistere på de gode boliger, de gode uderum og de gode sammenhænge mellem nabokvarterer. Byudvikling med tiltrækkende byrum, med bæredygtige løsninger og med gode infrastrukturelle løsninger, der giver mulighed for de ‘rigtige’ trafikvalg er fra nu af et must. For når nu vi tør vælge nye bebyggelser – så behøver vi ikke leve med down-side af at bo i eksisterende rammer – nemlig alle forklaringerne for hvorfor alt det bæredygtige ikke kan ske lige hér.

Rundt om i verden dukker flere og flere spændende bæredygtige byudviklingsprojekter op – Annemarie Meisling, Group Sustainability Director fra COWI har udgivet

Sustainability report 2010: Customers sharpen focus on sustainability med fokus på emnet

http://www.cowi.com/menu/NewsandMedia/News/Pages/sustainabilityreport2010.aspx

 

One Comment leave one →
  1. 20. januar 2013 15:42

    My brother suggested I may like this web
    site. He was once totally right. This submit actually made my day.
    You can not consider just how much time I had spent
    for this info! Thank you!

Skriv en kommentar